Ruce pro pomoc o.p.s.

Ruce pro pomoc o.p.s., se sídlem U Balabenky 2169/2, 180 00, Praha-Libeň, v okrese Praha 8 a v kraji Praha - město, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. O 311, Městský soud v Praze. Právní forma Obecně prospěšná společnost. Založení v roce 2004.

Předmětem podnikání je:
1) Organizace a pomoc při provádění projektů na ochranu životního prostředí a veřejně prospěšných pracích.
2) Poradenství a pomoc občanům diskriminovaným na základě pohlaví, rasového nebo etnického původu, náboženství, víry, světového názoru, zdravotního postižení, věku nebo sexuální orientace.
3) Poradenství a pomoc pro občany se ztíženou možností začlěnění do společnosti.
4) Poradenství a pomoc občanům v obtížné sociální situaci.
5) Pomoc lidem spadajícím do rizikových / ohrožených skupin v jejich uplatnění na trhu práce a v podnikání (zejm. matky na mateřské či rodičovské dovolené, osoby v předdůchodovém a důchodovém věku, osoby s obtížnou resocializací a sociálně vyloučené osoby).
6) Pomoc začínajícím podnikatelům a živnostníkům.
7) Příprava a realizace kvalifikovaných resocializačních programů pro pachatele trestné činnosti, odsouzené a osoby ve výkonu trestu a aplikace těchto programů v praxi. Podpora vzdělávacích a rekvalifikačních programů pro odsouzené a osoby ve výkonu trestu a aplikace těchto programů v praxi. Podpora společenských a kulturních akcí spojených s působením na osoby ve výkonu trestu a pachatele trestné činnosti.
8) Aktivní spolupůsobení na obviněné ve výkonu vazby, odsouzené ve výkonu trestu odnětí svobody podle § 3 odst.1, odst.2 tr.řádu, nabídka převzetí záruky podle ustanovení § 6 odst. 1 písm. a) až c), odst.3 tr. řádu, za chování obviněného, jehož trestní stíhání bylo podmíněně zastaveno, za převýchovu odsouzeného, u něhož bylo podmíněně upuštěno od potrestání s dohledem, kterému byl uložen trest odnětí svobody, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu, u podmíněně odsouzeného k trestu odnětí svobody s dohledem, za dovršení nápravy odsouzeného, který vykonává trest odnětí svobody, trest zákazu činnosti nebo trest zákazu pobytu.
9) Vytváření sociálního zázemí pro cílové skupiny, zajištění ubytování, zaměstnání, řešení dluhové problematiky, podání návrhů na oddlužení, vyjednávání s věřiteli, sloučení exekucí, odklad exekuce, zastavení exekuce.
10) Dopravní a sociální služba pro seniory a osoby se zdravotním postižením.
11) Sociálně aktivizační programy a služby pro úplné i neúplné rodiny s dětmi.
12) Vytváření a participace na vzdělávacích programech zaměřené zejména na ekonomickou stabilizaci společnosti a její jednotlivé stratifikované sociální skupiny.

Více informací naleznete na našich webových stránkách.

Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.

27112756 ARES
Vznik 2004
ČERNÝ FILIP
  • pomoc v tíživé životní situaci, neziskové organizace