Výroba bylinných tinktur – Střední a Severní Čechy

Výroba bylinných tinktur je starobylá metoda získávání léčivých vlastností rostlin. Tinktury jsou tekuté extrakty z bylin, které se používají k léčení různých zdravotních problémů.

1–2 firem z 2 nalezených Filtry

1Karli Filip

5.0
★★★★★
★★★★★
(2)
Podkrušnohorská 1047, Litvínov-Horní… Bezdlužná

Provozujeme internetový prodej sypaných a porcovaných a černých a zelených a bylinných čajů a tinktur z bylin a pupenů i také koření a olejů a marmelád a medů a bezlepkových produktů a dále máme nabídku čajových koncentrátů a sójových potravin a cereálních potravin a DIA výrobků a provozujeme…

2Pharmatica Trade s.r.o.

5.0
★★★★★
★★★★★
(1)
Vinohradská 2029, Praha 3 - Vinohrady Bezdlužná

Zabýváme se výrobou bylinných tinktur. Prodáváme přípravky proti bolesti hlavy, migréně, při menopauze, menstruaci, močovém systému a křečích. Nabízíme tinktury na hubnutí, klouby, neplodnost, těhotenství a nervový systém. Naleznete u nás i afrodiziaka, životabudiče i antiseptika.


Firmy v dalších lokalitách


Výroba bylinných tinktur v lokalitě Střední a Severní Čechy – detailní popis

Výroba tinktur je poměrně jednoduchá, ale vyžaduje pečlivost a trpělivost.

1. Výběr bylin

Prvním krokem při výrobě tinktur je výběr vhodných bylin. Tyto byliny musí být čerstvé a kvalitní. Ideální je použít byliny, které jsou sbírány v oblasti bez znečištění a chemických látek. v oblasti Střední a Severní Čechy se nachází mnoho míst, kde lze sbírat byliny, například v okolí řeky Labe.

2. Příprava bylin

Po výběru bylin je třeba je důkladně očistit od nečistot a umýt. Poté se byliny nakrájejí na menší kousky a vloží se do skleněné nádoby. v oblasti Střední a Severní Čechy lze zakoupit skleněné nádoby v různých velikostech v obchodech s potřebami pro domácnost.

3. Přidání alkoholu

Následujícím krokem je přidání alkoholu. Nejčastěji se používá 40% lihovina, ale lze použít i jiné druhy alkoholu, jako například vodka. Alkohol se nalije do skleněné nádoby s bylinami tak, aby byliny byly zcela ponořené.

4. Macerace

Nádoba s bylinami a alkoholem se uzavře a nechá se stát na tmavém místě po dobu několika týdnů. Během této doby se alkohol postupně nasákne do bylin a získá jejich léčivé vlastnosti. v oblasti Střední a Severní Čechy lze zakoupit tmavé skleněné lahve, které jsou ideální pro skladování tinktur.

5. Filtrace

Po uplynutí několika týdnů se tinktura musí filtrovat. Byliny se odstraní a tinktura se přelije do jiné skleněné nádoby. Filtrace se provádí pomocí síta nebo gázy. v oblasti Střední a Severní Čechy lze zakoupit filtrační papíry a další potřebné pomůcky v lékárnách.

6. Skladování

Hotová tinktura se uchovává v tmavé skleněné lahvi na chladném a suchém místě. Tinktury lze skladovat po dobu několika let. v oblasti Střední a Severní Čechy lze zakoupit speciální regály na skladování léčivých přípravků v lékárnách.

Výroba bylinných tinktur je jednoduchá a přirozená metoda získávání léčivých vlastností rostlin. v oblasti Střední a Severní Čechy lze zakoupit veškeré potřebné pomůcky a suroviny pro výrobu tinktur v lékárnách a obchodech s potřebami pro domácnost.